Yhden biisin pika-anatomiaa

Australialais-uusiseelantilainen yhtye Crowded House ilmestyi elämään 1990-luvun lopulla. Luin bändin laulaja Neil Finnin haastattelun joko Rumbasta tai Soundista ja ostin yhtyeen Recurring Dream -kokoelmalevyn Tukholmasta, Sergelin torin laidalla tuolloin sijainneesta MEGA Skivakademienista.

Suosikkilauluja löytyi monta. Fall at Your FeetFour Seasons in One DayInto TemptationPineapple Head, It’s Only Natural ja tietysti suurin hitti Don’t Dream It’s Over.

Mutta se kokoelman ensimmäinen kappale. Se oli ja on ylitse muiden. Kolme minuuttia ja neljäkymmentäneljä sekuntia. Muodollisesti pätevä popkappaleen mitta.

"Julius Caesar and the Roman Empire
Couldn't conquer the blue sky"

Selvä. Mutta eipä sillä ole väliä, vaikkei Julle pystynyt niin tekemään, sillä Weather With Youn melodia ja poljento ovat jotain täydellisen hyväntuulista ja vastustamatonta.

Neil Finnin melodia voittaa puolelleen heti ensisävelistään lähtien ja leppoisan hyväntuulinen tunnelma vie mukanaan. Lauleskelimme Sampo-nimisen hyvän ystävän kanssa biisiä usein lukion musiikkitunneilla, vaikkemme ihan joka nuottiin varmaan osuneetkaan.

Kappale jäi pysyvästi mieleen.

"Everywhere you go
Always take the weather with you"

Selvä. Näin teen!

Paitsi että kirjoittaessani tätä eeposta tiistai-iltana, ulkona sataa vettä. Tuota säätä en ota mukaani muualle kuin kuivuudesta kärsivään Saharan autiomaahan sinne matkatessani. Mikä ei toteudu ainakaan huomenna, koska tapaan kaverin kaupungilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s