Levyjen soittamisen ilosta – Valoa Festival, Tampere 7.–8.2.2014

Tampereella järjestettiin 7.–8. helmikuuta indiemusiikkiin keskittynyt tapahtuma nimeltä Valoa Festival. Sain kutsun soittamaan levyjä yhteen festivaalin konserteista.

Dj-setin tapahtuma-areena oli kaupungin mukavin keikkapaikka, Tampereen Yo-talo. Lavalle nousivat virolainen Odd Hugo, debyyttikeikkansa sooloartistina heittänyt Iisa ja elektronisen musiikin kärkinimiin lukeutuva Sin Cos Tan.

Nappasin mukaan liudan levyjä ja lähdin Tampereelle. Majoituin, tapasin kavereita ja siirryin pääkallonpaikalle. Yo-talolla on kuulemma useimmiten tapana, että ihmiset jatkavat heti keikkojen päätyttyä iltaa kaupungin muissa ravitsemusliikkeissä, mutta nyt paikalle jäi kuitenkin mukavasti väkeä. Olihan siellä sitten ihan hyvät tanssijuhlat.

DJ MusaVisa in da house. Kuva: Pauliina Siniauer.

DJ MusaVisa in da house. Kuva: Pauliina Siniauer.

Perjantai 7.2.

Perjantai-illan suuri punainen lanka oli tanssittavan ja suurimmaksi osaksi ei-kitaravetoisen indiemusiikin soittaminen levyiltä. Onnistuihan se, lähes kokonaan. Tulihan siinä nyt sitten kaikenlaista soiteltua, kun katsoo listausta läpi.

Tässä soittolistan verran biisejä, jotka ainakin soivat, voi olla, että jotain unohtui. Järjestys oli tuon suuntainen. When Do I Get to Sing ”My Way” ja Being Boring soivat viimeisinä, se on varma.

Listalta löytyvien lisäksi soivat ainakin Captain Cougarin I Don’t Know Your Name,  Radioheadin 15 Step ja Fu-Touristin Big Trouble, joita ei Spotifystä löydy.

Lauantai 8.2.

Lauantai-illan piti olla se ilta, jolloin ehdin katsastaa keikkoja ympäri kaupunkia, mutta Yo-talolle levyjä soittamaan menossa ollut taho oli liukastunut ja telonut nilkkansa. Päädyin tuuraushommiin.

Haasteita asetti se, että olin varautunut vain perjantain tanssipop-painotteiseen iltaan ja levylaukusta löytyi vain rajallinen määrä illan keikkakattauksen (Kauko RöyhkäKakka-hätä 77 ja Death Hawks) ympärille sopivaa, kitarapainoitteista musiikkia. Mukana oli kyllä iPod, mutta biisien miksaamisen kannalta tilanne ei ollut järin ihanteellinen.

Ongelma ratkesi sillä, että toteutin keikkojen jälkeen yhden yleisöstä tulleen toiveen ja siitä eteenpäin toiveita tulikin rutkasti ja koko suunniteltu kitarapainotteinen levysoittelulinja levisi iloisesti täysin käsiin. Ainakin nämä listalta löytyvät biisit soivat, about tuossa järjestyksessä.

Listalta löytyvien lisäksi soittimessa pyörivät ainakin The Posiesin Dream All Day ja Solar SisterGeorge Harrisonin What is Life ja Red Hot Chili Peppersin Love Rollercoaster.

Mutta olipa mainio tapahtuma! Toivottavasti Valoa Festival saa jatkoa ensi vuonnakin.

2014-02-09 00.43.50

Death Hawks. Suomen kovimpia keikkabändejä juuri nyt.

Viikonlopun majoituksen takaa löytyi hotelliketju Scandicin mainio palvelu nimeltä Bloggers’ Inn.

2014-02-07 15.07.21

Hotellielämä Tampereella viikonlopun ajan oli oikein hyvä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s